neděle 19. července 2015

Maringotka - koupě

Po prvotním nadšení, že jsme našli místo, kde bychom chtěli žít, jsme usedli k papíru a začali kreslit, vymýšlet, počítat. Nakonec jsme došli k závěru, že chatička je v tomto stavu neobyvatelná a bude nutné ji zrekonstruovat, případně úplně předělat. Na pozemku, který nebyl zhruba 15 let využívaný vyrostly stromy do takové výšky a šířky, že zabírali většinu plochy pozemku, takže budou muset být pokáceny. Nejdůležitějším závěrem bylo, že se chceme do Malšovy Lhoty co nejdříve přestěhovat. Plán byl jasný, nejdříve pozemek, co nejvíce pročistit a pak vymyslet způsob, jak se tam co nejrychleji přestěhovat. 


Křoviňák a holinky se staly mými věrnými společníky.

Škoda, že už jsou Vánoce za námi - takových vánočních stromečků by se u nás našlo. 

A tak jsme káceli, káceli a káceli...
Zbylo jen posledních pár stromků, které jsme ponechali. A nyní přišla na řadu druhá otázka, jak se sem co nejdříve přestěhovat. Po zvažování různých variant nakonec vyhrála maringotka. Začali jsme brouzdat po internetu a zjistili jsme, že snad všichni prodejci maringotek, kteří zajišťují i odvoz jsou z Moravy. Věděli jsme, že by pro nás bylo značně komplikované si odvoz zajišťovat sami, proto jsme tyto inzeráty rovnou vyřazovali. Nastal den D a vyrazili jsme se podívat na několik našich potencionálních obydlí. Dopředu jsme si opět řekli, jak bychom si tu ideální maringotku představovali. 

Ideální maringotka
  • Plechová (pouze z důvodu, že na mne plech působí opticky bezpečněji)
  • Velikost - co největší - optimálně 10 x 2,5 m
  • Vchod z delší strany maringotky 
V Brně jsme vybrali. Plechovou maringotku 7m x 2,5m s vchodem na delší straně. Výběr v menších velikostech byl podstatně větší nežli v těchto větších, takže jsme se nakonec rozhodovali mezi třemi kousky. Pan prodávající byl tak rychlý, že už večer byla maringotka v Hradci. Když uviděl cestu, která k pozemku vede, tak prohlásil, že na tohle bude potřeba traktor, zamával nám a vyrazil zpět ku Brnu. Naštěstí tu máme moc fajn hospodského, který má traktor, tak druhý den následovalo stěhování maringotky na pozemek. 
Náš nový příbytek

Maringotka nám krásně ladí s chatičkou

1 komentář:

  1. Dobrý den, chci se zeptat od jakého prodejce jste nakonec koupili maringotku? Hledám taky nějakou, tak se ptám na doporučené prodejce. Děkuji.

    OdpovědětVymazat